Bolet de card  Eryngii

Comunament anomenada bolet de card o bolet de panical. El barret és de color marró fosc a gris i el peu excèntric en els exemplars silvestres. En les varietats cultivades s’afavoreix que faci un peu gruixut perquè interessa molt als cuiners poder fer-ne làmines. La seva olor lleugera, agradable i el seu sabor dolç el converteix en un dels bolets més saborosos i buscats. La seva carn és blanca i de sabor exquisit, la textura és ferma, combina bé amb tot tipus d’aliments i és de fàcil digestió. En quant a les seves propietats, és rica en proteïnes, vitamines i minerals i molt adequada per a dietes baixes en calories.

 Bolet carner  Yamabushitake

El bolet carner, conegut també com a ‘bolet d’eriçó’, ‘pom pom’ o ‘barba d’ancià’, és un dels bolets orientals amb un aspecte més sorprenent. Darrerament s’està fent recerca clínica perquè, entre d’altres coses, se li atribueixen propietats com a regenerador neuronal, i es mira si podria ajudar contra la demència, l’Alzeihmer, el Parkinson, etc. La textura de la seva carn és esponjosa, per la qual cosa es recomana consumir jove i molt fresc. La seva olor és fúngica i el seu sabor agradable, dolç i suau. Es pot tallar a làmines fines i fer a la planxa directament o arrebossat.

bolet-pipa

Bolet de pipa  Reishi

És conegut com el ‘fong de la immortalitat’. Pot ser és el fong que demostra més potència en l’estimulació de les defenses naturals de l’organisme i és innombrable la quantitat de propietats que li atribueixen. Aquest curiós fong sol prendre’s deshidratat en infusions i fins i tot dissolt en el cafè perquè la seva consistència dura i coriàcia el fan incomestible. Té un sabor amargant.

nomenclator
X
CATALÀ CASTELLÀ ANGLÈS JAPONÈS LLATÍ
Gírgola de castanyer Hongo de castañar Maitake mushroom Maitake Grifola frondosa
Bolet de roure Shiitake Shiitake mushroom Shiitake Lentinula edodes
Bolet de card Seta de Cardo Pleurotus eryngii Eryngii Pleurotus eryngii
Bolet de faig Seta de Haya Shimeji mushroom Shimeji Hypsizygus tessellatus
Bolet Carner Melena de león Lions mane Yamabushitake H ericium erinaceus
Bolet de pipa Hongo Pipa Reishi mushroom Reishi Ganoderma lucidum