comhofem

PROCÉS DE CONREU logo-100-natural_100

Cultivem bolets des de fa més de dues dècades. Fem el procés de manera artesanal: des de la selecció de les fustes fins a la seva collita i venda. No utilitzem palla perquè rebaixa molt la intensitat del sabor, i les fustes de l’entorn que seleccionem, de castanyer, roure, alzina i faig, provenen de boscos catalans, principalment del Montseny. Deixem que els fongs hi creixin lentament, com al bosc i en un ambient de tardor. Tenim la certificació de producció ecològica (núm. de productor CT 002394 PE).

Triem les varietats de bolets pel seu sabor i aroma, abans que per la seva productivitat. A més, el xiitake, la gírgola de castanyer (maitake), el bolet carner i el bolet de pipa (reishi)  són molt coneguts per les seves propietats saludables i medicinals. S’han emprat des de l’antiguitat i se’ls hi atribueix la capacitat d’estimular el sistema immunitari, entre moltes altres coses. La proximitat de la nostra granja a les principals àrees de consum ens permet servir-vos els bolets ben frescos, acabats de collir, que és com conserven intactes totes les seves propietats.

Barregem un 80% de fustes seleccionades de castanyer, roure, alzina i faig amb un 20% de cereals de cultiu ecològic per enriquir-les. Afegim aigua de pou fins arribar a un 60-65% d’humitat, què és la que té un tronc viu en estat natural. Després posem aquesta barreja en bosses d’uns 5 litres de capacitat i les esterilitzem amb vapor a 120 ºC. Un cop fredes, les hi inoculem el fong que volem cultivar.

Ara caldrà deixar que estiguin un sis mesos a bona temperatura (20-25 ºC) per a que el fong pugui metabolitzar tots els nutrients, lentament, per a que vagi incorporant tots els matisos d’aroma i sabor.

Per últim, quan el fong ja té prou reserves, li donem les condicions d’una tardor ideal per a que faci una bona florada de bolets, abundant i bonica.

A més, tenim un complet sistema informàtic, fet a mida per a la nostra granja, que ens permet anar enregistrant totes les dades i detalls significatius al llarg de tot el procés. Amb aquest seguiment, podem anar millorant contínuament el cultiu i també aconseguim la traçabilitat més exhaustiva.